MediaWatch

Apples aktionærer kan hente håb i kinesisk statistik

Nye tal tyder på uventet stigning i salget af bl.a. smartphones som Iphone på det kinesiske marked.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Den seneste tids hårdt prøvede Apple-aktionærer kan onsdag finde lyspunkter i en statistik over leverancerne af smartphones til det kinesiske marked.

Ifølge tallene steg leverancerne af smartphones, der ikke benytter Googles styresystem Android, det vil sige mobiltelefoner fra blandt andre Apple og Microsoft, med omkring 33 pct. i fjerde kvartal til omkring 24,3 mio. styk, skriver Bloomberg News. Og det lover godt for salget af Apples Iphones, skriver nyhedsbureauet.

"Dette vil være en overraskelse. Konsensus indregner ikke en væsentlig stigning i fjerde kvartal, så dette kan modvirke den nuværende stemning blandt investorerne," siger analytiker Alberto Moel fra Sanford C. Bernstein til Bloomberg News.

Apple-aktien er faldet lige over 20 pct. det seneste halve år, og gled torsdag i sidste uge under 100 dollar for en aktie for første gang siden oktober 2014.

Det skete blandt andet efter oplysninger i den japanske erhvervsavis Nikkei om, at produktionen af Iphone 6s og 6s Plus muligvis vil blive skåret med 30 pct. i første kvartal i forhold til den oprindelige plan.

Samtidig rapporterede Wall Street Journal, at virksomheder kan mærke, at Apple har nedskaleret sine ordrer, og at leverandører af komponenter er begyndt at forberede sig på et lavere salg.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere