MediaWatch

TDC ansætter ny direktør for presset erhvervsforretning

Den danske televirksomhed har fundet den nye chef, der skal stå i spidsen for erhvervsforretningen.

Foto: PR/TDC

TDC ansætter Marina Lønning som ny direktør for telekoncernens erhvervsforretning, der igennem en længere periode har været under hårdt pres.

Hun kommer fra en stilling som markedsdirektør for Telenors norske erhvervsforretning. TDC tager samtidig afsked med Jens Munch-Hansen, som har været syv år hos teleselskabet, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

TDC administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, mener, at forretningsområdet har brug for en ny direktør.

"Tiden er rigtig til at få nogle nye øjne på erhvervsforretningen og vores muligheder for at forbedre udviklingen og styrke vores tilbud til kunderne. Med sin lange erfaring fra Telenors norske erhvervsforretning og sin store indsigt i løsninger og markedsføring til erhvervslivet er Marina den helt rigtige til at stå i spidsen for det," siger Pernille Erenbjerg i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

TDC's erhvervsforretning har igennem den seneste tid været et af selskabets mest udfordrende forretningsben med nedadgående omsætning og indtjening.

I tredje kvartal af 2015, der var seneste offentliggjorte regnskab, havde divisionen en omsætning på 1404 mio. kr., hvilket var et fald fra 1571 mio. kr. i samme periode året før. Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt til 915 mio. kr. fra 1093 mio. kr.

48-årige Marina Lønning har tidligere arbejdet i Telenor Group og Talk2Me samt Radiometer Medicals. Den nyansatte direktør bliver ligeledes medlem af direktionen.

Marina Lønning tiltræder sit nye job 1. april 2016, mens Jens Munch-Hansen vil fortsætte som direktør for TDC Erhverv indtil da. På trods af svigtende resultater får han roser med på vejen.

"Han har ydet en kæmpe indsats gennem sine næsten syv år i TDC Group. Han har blandt andet stået i spidsen for vores nordiske erhvervsforretning med stærke resultater til følge, og senest har han lagt grundstenene og igangsat en radikal forenkling og digitalisering af vores erhvervsforretning, der er helt afgørende for at kunne levere det allerbedste til vores erhvervskunder, og som fortsat vil være et helt centralt omdrejningspunkt for os," siger Pernille Erenbjerg i en kommentar.

TDC har varslet en ny strategi, som bliver offentliggjort 27. januar, hvor telekoncernen holder kapitalmarkedsdag i London.

Telekoncernen har dog allerede iværksat en række tiltag, der skal vende udviklingen. Det gælder blandt en standardisering af produktporteføljen og sælge mere samlede pakker til erhvervskunderne.

Desuden vil selskabet gå efter at få flere små og mellemstore virksomheder ind i folden.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs