MediaWatch

Berlingske sælger Netdoktor

Efter fire år som majoritetsejer sælger Berlingske Media sin andel af sundhedsportalen Netdoktor.

Berlingske Media skiller sig af med endnu en forretningsdel og sælger Netdoktor Media A/S til en partnerkreds med Netdoktors adm. direktør, Rikke Esbjerg, i spidsen. Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

“Vi har i Berlingske Media været rigtig glade for samarbejdet, men vi har nu lagt en ny strategi, hvor vi fokuserer på vores kerneforretning, de tre brands Berlingske, BT og Weekendavisen. Det betyder, at vi skal have færre aktiviteter omkring vores kerneforretning, og derfor giver det god mening for os at sælge Netdoktor fra, og jeg er glad for, at Rikke Esbjerg nu kan drive Netdoktor videre i et nyt regi,” siger Bjarne Munck, konst. adm. direktør for Berlingske Media, i meddelelsen.

Salget af Netdoktor har været ventet som en konsekvens af Berlingske Medias strategiskifte i efteråret. I begyndelsen af december gjorde konstitueret ad. direktør, Bjarne Munck, det klart, at Netdoktor var en af de sideaktiviteter, koncernen gerne ville afhænde for at koncentrere sig om udgiverforretningen i Berlingske, BT og Weekendavisen.

"Netdoktor ser vi ikke de store synergier i i forhold til vores hovedbrands, så der kan vi se en ny ejer for os. Det samme gælder Bilzonen, der er et delejerskab, vi ikke mener er rigtigt for os at drive videre på, som Berlingske Media ser ud i dag," sagde Bjarne Munck i den forbindelse til MediaWatch.

Sælger efter fem år

Berlingske Media blev medejer af Netdoktor i februar 2011 under daværende topchef Lisbeth Knudsen som en del af koncernens daværende digitale strategi. Berlingske Media købte sig ind med 80 pct. af selskabet Berlingske Netdoktor A/S, der ejede Netdoktor Media A/S. De øvrige 20 pct. har ligget hos Netdoktors ledelse. Det er Berlingske Netdoktor A/S, som nu sælger hele Netdoktor Media A/S, skriver Berlingske Media.

“Jeg glæder mig til, sammen med mit faste team af medarbejdere at lægge en ny strategi for Netdoktor og at udvikle vores stærke brand i de kommende år. Jeg har sat pris på samarbejdet med Berlingske Media, men det giver god mening, at vores veje skilles, nu hvor virksomhedens fokus er ændret,” siger Rikke Esbjerg, administrerende direktør for Netdoktor Media A/S i meddelelsen.

Netdoktor driver portalerne Netdoktor.dk, Altomboern.dk, Kvit.dk og Medicininstruktioner.dk.

Overdragelsen sker pr. 1. januar 2016, og salgsprisen offentliggøres ikke.

Salget kommer samme dag, som Forbruger- og Konkurrencestyrelsen har godkendt Berlingske Medias salg af de jyske lokalaviser i Midtjyske Medier, herunder Århus Stiftstidende, til Jysk Fynske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs