MediaWatch

Haarder ser lavere licens til DR som alternativ til login

DR bør overveje ”en buket af bidrag til løsninger” frem for DR-login, mener kulturministeren og peger bl.a. på svagt faldende licens.

Foto: Rumle Skafte/Polfoto/Arkiv

Login på DR's netmedier er langt fra den eneste løsning på striden mellem de danske dagblade og DR, mener kulturminister Bertel Haarder (V).

I DR-programmet Mennesker og Medier sagde Bertel Haarder fredag formiddag, at hvis han sad i DR's bestyrelse, ville han ikke fokusere på den login-løsning, som Danske Medier ønsker. I stedet ville han overveje ”en buket af bidrag til løsninger”.

"Den ene buket kunne være svagt faldende licens hen ad vejen (...) I stedet kunne man overføre nogle af de statslige penge til dagbladene," sagde Bertel Haarder ifølge DR i Mennesker og Medier.

Andre muligheder er færre kanaler i DR eller at udflytte en eller flere kanaler til Jylland eller Fyn, siger Bertel Haarder. Han tilføjer dog, at han ikke er modstander af et login til dr.dk, men først og fremmest håber, at dagbladene og DR finder en løsning, som gavner dagbladene i kampen mod "de udenlandske medier, der stjæler annoncekronerne".

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs