MediaWatch

Forskningsprojekt afliver myte om flere fejl på nettet

Ny undersøgelse viser, at  der ikke er flere journalistiske fejl hos netmedierne end i de trykte aviser.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Medierne begår ikke flere journalistiske fejl på nettet end i de trykte aviser, lyder det fra kilderne i et større forskningsprojekt, skriver Journalisten.

Projektet undersøger mediernes troværdighed og etik og er udført af professor ved RUC, Mark Blach-Ørsten og CBS-professor Anker Brink Lund.

"Der er en forestilling, både hos befolkningen og i medierne, om at der er flere fejl på nettet end i avisen. Selv om nettet er fremtiden, så er der en relativt negativ forestilling om netjournalistikken. Men vi har ikke kunnet finde signifikante forskelle," siger Mark Blach-Ørsten til Journalisten.

Undersøgelsen af fejl er lavet via et spørgeskema til personer, som har optrådt som kilder i forskellige medier. Mens undersøgelsen afliver myten om flere journalistiske fejl på nettet, viser den, at der er flere grammatiske og rent sproglige fejl i netartikler end i aviserne.

Forskningsprojekt udkommer også som bog under titlen ”Troværdig journalistik  - et spørgsmål om etik og nøjagtighed”. Projektets vigtigste pointer præsenteres i eftermiddag på en konference arrangeret af Danske Medier.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs