MediaWatch

Nyt medie vil rejse 1 mio. kr.

Crowdfunding-kampagne skal sikre medie 1 mio. kr. på en måned. Hvis det ikke lykkes, bliver mediet ikke til noget.

Korrespondenterne vil lave et webmagasin, der udelukkende skriver om udlandet. Indholdet skal produceres af danske journalister, der bor rundt om i verden.

I sidste uge fortalte Rasmus Bøgeskov Larsen, chefredaktør hos Korrespondenterne, at en crowdfunding-kampagne skulle skydes i gang i denne uge. Han ville dog ikke fortælle, hvor mange penge mediet er på jagt efter, men det er der kommet klarhed over nu.

På sitet Funded by me, hvor crowdfunding-kampagnen finder sted, viser Korrespondenternes side, at der skal rejses 134.000 euro, svarende til 1 mio. kr.

Ifølge Korrespondenterne er det altafgørende, at pengene kommer ind, hvis mediet skal blive til noget.

"Vi skal indsamle 1 mio. kr. til at lancere mediet, og det vil vi gøre gennem crowdfunding. Det betyder, at hvis du støtter os med et beløb, bliver det kun trukket fra din konto, hvis vi får samlet hele millionen ind. Kommer vi ikke i mål, bliver Korrespondenterne ikke til noget," skriver Korrespondenterne.

Deadline om en måned

Crowdfunding-kampagnen løber frem til 10. december.

Holdet bag Korrespondenterne fik i sommer 100.000 kr. af Innovationspuljen til en forundersøgelse. Pengene skal bruges til at undersøge mulighederne for at blive etableret som et egentligt medie, og crowdfunding-kampagnen er altså et vigtigt led i den plan.

"Vi har eksisteret i en del år på frivillig basis, men vi har gerne villet udnytte vores netværk af korrespondenter til at lave noget mere end en gratis fælles blog. Det er det arbejde, at vi nu har sat i gang, og som skal  lancere os som selvstændigt medie," siger chefredaktør Rasmus Bøgeskov Larsen i sidste uge til MediaWatch.

25 freelance-journalister bosiddende i 24 forskellige lande er tilknyttet Korrespondenterne.

Zetland har tidligere med pæn succes benyttet sig af crowdfunding. I juli hentede mediet 534.000 kr. ad den vej.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs