MediaWatch

Twitter udskifter stjerner med hjerter

Twitter skrotter favorit-knappen til fordel for det hjerteformede "like", i håb om at lokke nye brugere til.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Tirsdag blev sidste dag, hvor Twitterbrugere kunne trykke på den stjerneformede "favorit"-knap. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sociale medie dropper nemlig stjernen til fordel den velkendte like-knap, der kendes fra for eksempel Facebook og Instagram, hvor den hjerteformede knap allerede anvendes til at udtrykke sympati eller enighed med opslaget.

"Du synes muligvis godt om mange ting, men det er ikke alt, der er en favorit," skriver Twitter i en pressemeddelelse tirsdag.

Twitter, der et et socialt netværk, hvor brugerne kan dele helt korte tekststykker med deres følgere, har valgt at ændre funktionen i et forsøg på at blive mere brugervenlige.

"Vi ved, at stjernen kunne være forvirrende, især for nye brugere," fortsætter Twitter i pressemeddelelsen på hjemmesiden.

Beslutningen tages derfor med fremtidige brugere for øje, for ifølge Reuters vokser antallet af brugere på Twitter ikke så stærkt, som mediet ønsker.

Håbet er derfor, at det nye symbol er forståeligt for alle og dermed kan få flere brugere til at deltage aktivt på Twitter.

Ifølge Reuters har Twitter gjort flere tiltag for at tiltrække nye brugere. Der er også udviklet en "køb nu"-knap, hvor brugerne kan trykke sig direkte videre fra det sociale medie, hvor de har læst om produktet, til den hjemmeside, hvor det kan købes.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs