MediaWatch

Google og Amazon leverede imponerende overskud

De to amerikanske internetgiganter bliver begge belønnet på aktiemarkedet efter flotte regnskaber.

Foto: Jens Meyer/AP/Polfoto/Arkiv

Internetgiganten Google, der nu gemmer sig bag holdingselskabet Alphabet, fremlagde sent torsdag et solidt regnskab garneret med et tilbagekøbsprogram. Samlet sendte det aktien op over 9 pct. efter lukketid.

Google leverede et overskud på 7,35 dollar per aktie for tredje kvartal, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 7,20 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News prognose-undersøgelse.

De samlede indtægter løb op i 15,1 mia. dollar, hvor der var ventet en omsætning på 15,0 mia. dollar.

Det nye holdingselskab annoncerede samtidig gruppens første aktietilbagekøb, som er det seneste skridt i overgangen til en ny finansiel struktur og ledelsesstil.

Tilbagekøbet er på 5,1 mia. dollar, der trods det beskedne beløb i forhold til den 72,8 mia. dollar store kontantbeholdning og andre likvide aktiver, blev modtaget som et signal om, at selskabet bøjer sig mod samme finansielle discipliner som andre modne virksomheder sigter efter.

Meddelelsen var med til at sende C-aktierne, der ikke har stemmeret, op med godt 9 pct. i eftermarkedet. Aktien steg 1,4 pct. i den ordinære handel.

Positiv overraskelse fra Amazon

En anden amerikansk internetgigant, Amazon, har ligeledes præsenteret et godt regnskab med overskud.

E-handelskæmpen ramte over analytikernes mål i tredje kvartal af 2015. Amazon fik et overskud per aktie på 0,17 dollar, hvor analytikernes forventede resultatgennemsnit var et underskud på 0,13 per aktie ifølge Bloomberg News' undersøgelse.

Omsætningen var på 25,4 mia. dollar, hvor forventningerne lå på et salg på 24,9 mia. dollar.

E-handelsselskabet estimerer, at salget i fjerde kvartal vil lande i intervallet 33,50-36,75 mia. dollar. Analytikerne har estimeret et salg på 35,1 mia. dollar.

Aktien i Amazon steg næsten 10 pct. i eftermarkedet, efter at det overraskende gode regnskab blev kendt. I den ordinære børstid steg aktien 1,5 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs