MediaWatch

NYT: Adblockere giver hurtigere hjemmesider

Annonceindhold fylder op til halvdelen af datatrafikken, når man læser hjemmesider på mobilen, viser amerikansk undersøgelse.

Programmer, som blokerer for annoncer på hjemmesider, har vakt en del debat på det seneste. Det skyldes ikke mindst, at Apple har introduceret annonceblokeringsfunktion som en del af Safari-browseren i virksomhedens nye styresystem iOS9.

New York Times har undersøgt, hvilken betydning de såkaldte adblocks har for brugeroplevelsen på de 50 største nyhedssites i USA. Den amerikanske avis testede, hvor lang tid hjemmesiderne var om at indlæse, hvor meget data de indlæste, og hvor lang tid batteri holdt – med og uden en adblocker slået til.

Resultaterne viser, at hjemmesider loader hurtigere, mens batteritiden stiger, når annonceindholdet bliver fjernet fra hjemmesiderne. Samtidig sparer man som forbruger op imod halvdelen af datatrafikken.

”Fordelene ved annonceblokering synes indlysende. Ikke alene kan forbrugerne eliminere rodet af annoncekampagner, men elimineringen af data-intensive annoncer kan hjælpe med at levere hurtigere hjemmesider og længere batteri liv for enhederne,” skriver avisen.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs