MediaWatch

Eniro udpeger ny finansdirektør

Søgevirksomheden har fundet en ny permanent finansdirektør, efter den seneste røg ud i maj.

Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Fredrik Sandelin skal være finansdirektør for Eniro. Det skriver det svenske selskab i en fondsbørsmeddelelse.

Han tiltræder 1. november og afløser Maria Åkrans. Hun har været konstitueret på posten siden maj i år, hvor Roland Andersen stoppede på posten. Fredrik Sandelin kommer fra en lignende stilling i IT-selskabet Caperio.

"Fredrik har stor erfaring fra direktionsposter og har stor indsigt i strategisk arbejde og forretningsudvikling. Jeg ser frem til at arbejde sammen med både Fredrik og de andre medlemmer af selskabets ledelse om at relisere Eniro Going Forward-strategien og dermed positionere Eniro endnu stærkere i det lokale marked for søgnings- og digitale marketingsløsninger," siger Eniros topchef, Stefan Kercza, i fondsbørsmeddelelsen.

Maria Åkrans fortsætter i selskabet indtil nytår.

Eniro står herhjemme bag bl.a. Krak og har været gennem en turbulent tid de seneste år. Politianmeldelse af en tidligere topchef, flere nedjusteringer og større nedskæringer har præget nyhedsstrømmen fra selskabet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs