MediaWatch

Apple sælger 13 millioner iPhone 6s i første weekend

Elektronikgiganten overgår sig selv med den seneste lancering af iPhone 6s og 6s Plus, der er solgt hele 13 mio. gange i weekenden.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

Den amerikanske elektronikgigant Apple solgte hele 13 mio. iPhone 6s og 6s Plus i weekenden.

Dermed overgår Apple salget fra den seneste lancering af iPhone 6 og 6 Plus sidste år, hvor den amerikanske koncern solgte 10 mio. smartphones i debut-weekenden, og der er dermed tale om rekord.

"Salget af iPhone 6s og iPhones 6s Plus har været fænomenalt og har blæst alle tidligere rekorder i debut-weekender væk," siger Tim Cook, topchef i Apple, i en pressemeddelelse.

Rekorden i denne weekend skal dog ses i lyset af, at der ikke blev solgt iPhones i Kina ved lanceringen sidste år. De 13 mio. solgte enheder kommer heller ikke som den store overraskelse blandt analytikerne.

Apple meddelte tidligere i september, at salget meget vel kunne slå rekorden fra sidste år, og for eksempel havde analytiker Gene Munster fra finanshuset Piper Jaffray ifølge Bloomberg News regnet med et salg på 12-13 mio. enheder i weekenden.

Ifølge Bloomberg News var den gennemsnitlige salgspris for en iPhone sidste år på 660 dollar, og hvis man bruger det tal, løber weekendens salg op i 8,5 mia. dollar for Apple - svarende til knap 57 mia. kr.

Apple meddeler, at iPhones 6s vil være tilgængelige i yderligere 40 lande fra 9. oktober. Det gælder blandt andet Danmark, hvor Iphone 6s endnu ikke er på hylderne. Ved udgangen af 2015 vil man kunne købe Apples nyeste satsninger i 130 lande verden over.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs