MediaWatch

Ny Altinget-portal går i luften

Netmediet lancerer i dag ny portal med støtte fra to fonde.

Som bebudet tidligere på året lancerer Altinget en ny portal med navnet "Civilsamfundet". Den nye portal er gået i luften i dag og skal dække det politiske liv uden for Christiansborg, herunder foreninger, fonde og organisationer.

"Altinget: civilsamfund er en portal, der fuldt og helt er helliget de mange danskere, som i kraft af deres indsats i civilsamfundets organisationer fylder det demokratiske og politiske rum mellem stat og marked," skriver redaktør på portalen Carsten Terp Beck-Nilsson på altinget.dk.

Portalen vil byde på nyheder om civilsamfundet samt reportager og portrætter, og ifølge Carsten Terp Beck-Nilssons velkomstskrift er der gratis adgang til alle artikler i tre år. Ud over redaktøren består redaktionen af journalist Rasmus Løppenthin.

4 mio. kr. fra fonde

Altinget stiller med 2 mio. kr. til den nye portal, mens de to fonde Realdania og Trygfonden også har smidt 2 mio. kr. hver i projektet. I alt er der altså 6 mio. kr. bag det nye site.

Selvom der står eksterne parter bag to tredjedele af finansieringen, så kommer de to fonde ikke til at blande sig til dagligt.

"Vi spiller ikke nogen form for daglig rolle. Vi kommer nok til at sidde i en styregruppe, som tænker langsigtede og strategiske tanker. Men Altinget har komplet kontrol over indhold og prioritering på platformen," sagde Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, da Altinget:civilsamfundet blev præsenteret i juni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs