MediaWatch

Ekstra Bladet køber spanske og italienske fodbold-rettigheder

Ekstra Bladet går i fodsporet på svenske Sportbladet og viser kampene fra La Liga og Serie A i weekenden. De sidste tekniske detaljer mangler dog at komme på plads.

Foto: Emilio Morenatti/AP/Polfoto/Arkiv

Ekstra Bladet viser i denne weekend alle kampene fra La Liga og Serie A. Det fortæller Ekstra Bladets tv-direktør, Thomas Stokholm.

"Vi sender den her weekends runder fra Serie A og La Liga," siger Thomas Stokholm.

Og det begynder I med i aften?

"Ja, det satser vi på. Nu skal vi se, om den tekniske løsning kan komme op at køre, men det regner vi da med. Så vi tester det her i weekenden for at se, om det er noget, vores brugere vil have," siger tv-direktøren.

Nyheden falder fint i tråd med udmeldinger tidligere på ugen, hvor MediaWatch og mediet Sportcal kunne berette, at sælgeren af rettighederne, selskabet MP & Silva, åbnede for, at interesserede kunne købe rettighederne til kampene alene til streaming.

Forventer sen afklaring

Ekstra Bladets aftale gælder i første omgang kun i denne weekend, men Thomas Stokholm afviser ikke, at det kan gentage sig. Hans spådom er nemlig, at rettighederne til La Liga og Serie A er et stykke fra at finde en ejermand på broadcast-tv.

"Jeg forventer ikke, at broadcast-rettighederne er på plads før slutningen af oktober. Det bygger jeg på, at der er nogle Premier League-rettigheder i spil. Og de skal forhandles på plads først. Det er mit indtryk, at der ikke kommer til at ske noget med La Liga og Seria A, før nogen har tabt eller vundet rettighederne til Premier League de kommende tre sæsoner," siger Thomas Stokholm.

Kampen om rettighederne til Premier League blev skudt i gang tidligere på ugen, da udbudsmaterialet blev sendt ud til tv-stationerne. Deadline for at byde på rettighederne er ved udgangen af september.

Gratis for brugerne

Thomas Stokholm fortæller, at det bliver gratis for brugerne på eb.dk at se de i alt 20 kampe fra La Liga og Serie A i denne weekend. Thomas Stokholm er dog mindre meddelsom, når han bliver bedt om at fortælle, hvad Ekstra Bladet har betalt for rettighederne.

"Det kan jeg ikke gå ind i. Jeg kan ikke afsløre, hvordan aftalen er skruet sammen," siger Thomas Stokholm.

Han forventer ikke, at Ekstra Bladet kommer til at tabe penge på manøvren, selvom det altså bliver gratis for seerne at følge kampene. Håbet er, at seerne bliver hængende på eb.dk og dermed generer øget trafik og dermed øgede indtægter.

"Jeg gjorde det ikke, hvis jeg tabte penge på det. Det kan jeg sige meget klart."

Men så kunne du vel lige så godt købe dem for sæsonen ud, hvis du tror, at du kan tjene penge på det til tid og evighed?

"Ah, men lad os nu lige se. Jeg skal også lige teste. Jeg tester hen over weekenden, og så må vi se, hvor meget det kan. Der er nogle rimelig gode kampe. Det er også derfor, vi har sagt ja til at prøve det," siger Thomas Stokholm.

Planen er, at et engelsk kommentatorspor, som er en del af pakken, kommer til at agere lydspor til kampene.

Ekstra Bladets aftale lægger sig i slipstrømmen på den svenske aftale, som Aftonbladet i går meldte ud. Den svenske avis har ligeledes købt rettighederne til den kommende runde i både La Liga og Serie A.

Viste interesse i Superligaen

Det er ikke første gang, at Ekstra Bladet blander sig i kampen om fodboldrettigheder.

Da de danske Superliga-rettigheder sidste sommer blev udbudt for perioden 2015-2021, tiltrak det Ekstra Bladets interesse, forklarede Thomas Stokholm.

I sidste ende valgte avisen dog at trække sig fra kampen.

“Udbuddet, der denne gang strækker sig over seks år, er samlet set for stor en mundfuld for os,” sagde Thomas Stokholm.

Ifølge MediaWatchs oplysninger var en af knasterne, at Divisionsforeningen, som sælger rettighederne, ikke havde tilført særskilte digitale rettighedspakker til f.eks. web og mobil.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs