MediaWatch

Instagram stempler ind på dansk annoncemarked

Danske virksomheder kan snart annoncere på Instagram, som har smedet deres annonceplatform om.

Foto: Karly Domb Sadof/AP/Polfoto/Arkiv

Over de næste par uger vil Instagram langsomt åbne for, at danske virksomheder kan annoncere på det sociale medie, skriver Instagram i et blogindlæg.

I første omgang er der tale om reklamer fra selskaber, som "allerede er gode" på Instagram. Det sker for at sikre, at annoncerne er kreative og engagerende. På sigt vil både store og små selskaber dog kunne annoncere på det sociale medie med over 300 mio. brugere via selvbetjening.

"Vi er rigtig glade for at kunne annoncere, at både små og store annoncører kan køre kampagner på Instagram begyndende fra denne måned," skriver Instagram.

Udvidet rækkevidde

Ifølge Instagram er den nye annonce-teknologi baseret på de erfaringer, som Facebook, som ejer det sociale billedmedie, har gjort sig. Det betyder bl.a., at annoncører får mulighed for at målrette deres budskaber mere effektivt og nå ud til flere personer baseret på deres interesser. Det er ikke muligt i dag, hvor annoncører kun kan nå brugere, der aktivt har valgt at følge dem. Derudover bliver det også muligt at sælge et produkt direkte fra Instagram.

Instagram lancerer også et premiumprodukt kaldet "Marquee", som ifølge selskabet "hjælper med at drive stor bevidsthed og udvidet rækkevidde inden for en kort tidsramme." Ifølge Instragram egner produktet sig særlig godt til eksempelvis filmpremierer og produktlanceringer.

"Virksomheder i alle størrelser har testet disse nye muligheder i løbet af sommeren med positive resultater, og vi ser en markant efterspørgsel, særligt inden for områder såsom e-handel, rejser, underholdning og detail," skriver Instagram.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs