MediaWatch

Apple slipper måske for milliardregning – sag skal gå om

Tilbage i februar tabte Apple en sag om patenter og blev dømt til at betale 532.9 dollars. Den dom er nu erklæret ugyldig, og en ny retssag er planlagt.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Apple har vundet en vigtig sejr ved de amerikanske domstole, idet en domstol i Texas, USA, har afgjort, at en retssag, der har kostet Apple milliarder, skal gå om. Det skriver Reuters.

Sagen handler om rettigheder, hvor iApple ifølge afgørelsen tilbage fra februar 2015 har brudt tre patenter i sit software til musik- og filmtjenesten iTunes. Tjenesten skulle angiveligt overtræder tre patenter i måden at lagre og hente sange, videoer og spil.

Selskabet Smartflash, som har patentrettighederne, havde krævet 852 mia. dollars, men dommen tilbage fra februar betød, at Apple "slap" med at skulle betale 532,9 mio. dollars.

"Vi nægtede at betale det selskab for idéer, som vores medarbejdere har brugt år på at udvikle," lyder det fra Apple over for Reuters.

Nu skal sagen gå om, fordi dommen fra februar altså er kendt ugyldig, og en ny retssag er fastsat til den 14. september 2015 i Tyler - dér, hvor Smartflash har hjemme.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs