MediaWatch

Mofibo-ejer kritiserer E-reolen

Bibliotekernes gratis e-bog tjeneste kan underminere mulighederne for private firmaer som Mofibo, mener stifter.

Det gør ondt på de nye e-bog tjenester som Mofibo, at bibliotekerne med E-reolen stiller tusindvis af e-bøger gratis til rådighed. Det skriver Politiken.

Hos Mofibo har læserne for 99 kr. om måneden adgang til cirka 15.000 danske e- og lydbøger, mens E-reolen tilbyder mere end 11.000 danske titler.

"Vi har i dag over 50.000 kunder, og lige nu kan vi godt håndtere konkurrencen fra bibliotekerne, men hvis vi skal være her på lang sigt, bliver E-reolen nødt til at fungere efter nogle andre principper," stifter og ejer af Mofibo, Morten Strunge, til Politiken.

Selvom læserne ofte må stå i kø til de mest populære titler hos E-reolen, kan online aktører som Saxo, Riidr og Mofibo mærke konkurrencen fra bibliotekerne direkte på salget især på bestsellere, skriver Politiken.

Bestyrelsesformand for E-reolen, Jakob Heide Petersen, afviser imidlertid, at bestsellere vejer for tungt i udbuddet og understreger, at bibliotekernes opgave er at give alle danskere adgang til digital litteratur, ikke at understøtte et privat marked.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs