MediaWatch

Mofibo-ejer kritiserer E-reolen

Bibliotekernes gratis e-bog tjeneste kan underminere mulighederne for private firmaer som Mofibo, mener stifter.

Det gør ondt på de nye e-bog tjenester som Mofibo, at bibliotekerne med E-reolen stiller tusindvis af e-bøger gratis til rådighed. Det skriver Politiken.

Hos Mofibo har læserne for 99 kr. om måneden adgang til cirka 15.000 danske e- og lydbøger, mens E-reolen tilbyder mere end 11.000 danske titler.

"Vi har i dag over 50.000 kunder, og lige nu kan vi godt håndtere konkurrencen fra bibliotekerne, men hvis vi skal være her på lang sigt, bliver E-reolen nødt til at fungere efter nogle andre principper," stifter og ejer af Mofibo, Morten Strunge, til Politiken.

Selvom læserne ofte må stå i kø til de mest populære titler hos E-reolen, kan online aktører som Saxo, Riidr og Mofibo mærke konkurrencen fra bibliotekerne direkte på salget især på bestsellere, skriver Politiken.

Bestyrelsesformand for E-reolen, Jakob Heide Petersen, afviser imidlertid, at bestsellere vejer for tungt i udbuddet og understreger, at bibliotekernes opgave er at give alle danskere adgang til digital litteratur, ikke at understøtte et privat marked.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs