MediaWatch

MX bringer exit polls i løbet af valgdagen

Metroxpress går en helt anden vej i forhold til exit polls på valgdagen, end eksempelvis DR gør.

Metroxpress vil i samarbejde med analyseinstituttet YouGov bringe exit polls på valgdagen. Det fremgår af en meddelelse fra avisen.

"Efter at have konsulteret den ypperste fagkundskab på området, gennemfører vi den plan, vi hele tiden har haft om at følge valgresultatet så tæt som muligt, for der er ikke nogen grund til at tro, at offentliggørelsen af exit polls påvirker vælgerne mere positivt eller negativt end andre ting, medierne bringer, udtaler Jonas Kuld Rathje, chefredaktør på Metroxpress.

Dermed går avisen altså direkte imod anbefalingen fra Folketingets forretningsudvalg. Både TV 2 og DR har, som følge af usikkerheden omkring netop exit polls, valgt først at bringe deres kl. 20 - altså når valgstederne er lukket.

Tidligere lød det fra DR, at der ville blive offentliggjort exit poll kl. 19 på valgdagen, men det ændrerede man altså forleden til kl. 20.

DR fik ved kommunalvalget i 2013 ørerne i maskinen, da brugen af exit polls gik galt. Her blev Socialdemokratiet udråbt til valgets store taber, men da stemmerne var talt op, viste det sig, at partiet var blevet landets største.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs