MediaWatch

Telia køber Spotify-andel for 760 mio. kr.

Det skandinaviske teleselskab bliver minoritetsejer med en andel på 1,4 pct. af den svenske streamingtjeneste.

Det svenskfinske teleselskab Teliasonera og musiktjenesten Spotify knytter endnu tættere bånd, og førstnævnte køber sig til en ejerandel på 1,4 pct. af det svenske streamingselskab. Det fortæller de to selskaber i en pressemeddelelse.

Aktieposten koster 115 mio. dollar (760 mio. kr.) og værdisætter dermed hele Spotify til 8,2 mia. dollar (54,3 mia. kr.). Det fremgår ikke, om der er tale om en emission af nye aktier, eller om nuværende Spotify-aktionærer har solgt ud.

Samtidig vil de to selskaber, som i forvejen har samarbejdet i fem år, sætte gang i et fælles projekt for at udvikle Spotify inden for distribution, kundeindsigt, dataanalyse og annoncering.

Oprustningen sker bare to dage efter, Apple har annonceret, at koncernen lancerer en konkurrent til Spotify, Apple Music, inden for kort tid.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs