MediaWatch

Telia køber Spotify-andel for 760 mio. kr.

Det skandinaviske teleselskab bliver minoritetsejer med en andel på 1,4 pct. af den svenske streamingtjeneste.

Det svenskfinske teleselskab Teliasonera og musiktjenesten Spotify knytter endnu tættere bånd, og førstnævnte køber sig til en ejerandel på 1,4 pct. af det svenske streamingselskab. Det fortæller de to selskaber i en pressemeddelelse.

Aktieposten koster 115 mio. dollar (760 mio. kr.) og værdisætter dermed hele Spotify til 8,2 mia. dollar (54,3 mia. kr.). Det fremgår ikke, om der er tale om en emission af nye aktier, eller om nuværende Spotify-aktionærer har solgt ud.

Samtidig vil de to selskaber, som i forvejen har samarbejdet i fem år, sætte gang i et fælles projekt for at udvikle Spotify inden for distribution, kundeindsigt, dataanalyse og annoncering.

Oprustningen sker bare to dage efter, Apple har annonceret, at koncernen lancerer en konkurrent til Spotify, Apple Music, inden for kort tid.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs