MediaWatch

Apple vil udfordre Spotify med streamingtjeneste

Spotify og andre populære tjenester får konkurrence fra giganten Apple, der er på vej musiksats, som inkluderer streamingtjeneste og radiotjeneste.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Apple vil forsvare sin dominerende position inden for musik med en ny streamingtjeneste, som modsvar til konkurrenter som svenske Spotify og andre populære tjenester, der lader brugerne høre musik uden at betale for det. Dermed håber tech-giganten at kunne ændre måden, hvorpå forbrugerne hører og betaler for musik endnu en gang.

Det skriver Wall Street Journal.

Apple barsler med, at et abonnement på den nye streamingtjeneste vil koste 10 dollar om måneden, eller ca. 70 kr., og at en ny radiotjeneste kaldet iTunes Radio, vil være bemandet med DJs.

Teknologigigantens nye musiksats ventes at blive annonceret på selskabets udvikler-konference i næste uge. Analytikere spår, at Apple vil være i stand til at udbrede og markedsføre tjenesten effektivt til sin enorme brugerbase af iTunes, der tæller flere hundrede millioner kunder, til trods for at Apple træder ind på streamingområdet relativt sent.

Kunderne er nemlig allerede trygge ved iTunes og de har samtidig allerede deres konti, som f.eks. deres kreditkortoplysninger, registreret hos Apple, hvilket gør skiftet til streaming nemmere.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs