MediaWatch

Metroxpress får regning af tv-vært for brug af instagram-foto

Rettet. Metroxpress fik regning fra Christiane Schaumburg-Müller for at have brugt billede fra hendes Instragram-profil.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Tv-værten Christiane Schaumburg-Müller har præsenteret Metroxpress for en regning, fordi avisen har indlejret et foto fra tv-værtens Instragram-profil i en artikel, skriver Journalisten.

"Den pågældende journalist kunne ikke forestille sig, at Christiane Schaumbürg-Müller med 236.000 followers på en åben og meget aktiv profil ville udløse en regning for at embedde to billeder. Det må jeg tage på mig og selvfølgelig sørge for, at alle journalister på reaktionen er klar over, hvilke regler der gælder," siger nyhedschef på Metroxpress Pernille Holbøll til Journalisten.

Pernille Holbøll fortæller, at Metroxpress avisen erkender, at de har begået en fejl ved ikke på forhånd at spørge Christiane Schaumburg-Müller om lov til at bruge billedet.

For at undgå lignende sager er Metroxpress begyndt at tage kontakt til kunstnere eller deres manager for at lave faste aftaler om brug af billeder fra sociale medier. Men udfordringen er, at ophavsretten ikke er tidssvarende, mener Pernille Holbøll.

Rettet kl. 12:57: I en tidligere version fremgik det, at regningen lød på 5000 kr. Det er ikke korrekt og er slettet.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs