MediaWatch

Google: Så mange links sletter vi på grund af klager

Søgemaskinen Google har offentliggjort rapport over slettede links på baggrund af sidste års EU-dom.

Google har modtaget 8703 danske anmodninger om at få slettet links på søgemaskinen i løbet af et år. | Foto: Anita Graversen/Polfoto/Arkiv

3111 links. Så mange henvisninger til indhold på nettet har Google fjernet på begæring fra danskere, skriver DR.

Tallet fremgår af Googles Gennemsigtigshedsrapport, og svarer til, at søgemaskinen har valgt at godkende 43 pct. af det samlede antal danske anmodninger i løbet af et år.

Google har siden maj 2014 rettet ind efter et påbud fra EU-domstolen. Sidste år faldt der dom i sagen om en spansk mand, der fik sat sit hus på tvangsauktion, og som efterfølgende anmodede Google om at fjerne annoncen for huset fra en spansk avis. Annoncen dukkede op blandt de første resultater, når man søgte på mandens navn.

Dommen betød, at Google blev pålagt at undersøge forlangender om at få fjernet links til indhold i søgemaskinen fra alle lande i Europa. For hele Europa er det foreløbig blevet til 323.482 henvendelser til webadresser, svarende til, at Google har fjernet 41,3 pct. af alt det, folk har bedt om.

Gælder også læserkommentarer

Policy manager Martin Ruby fra Google Danmark fortalte sidste år til Mediawatch, at de har valgt også at se på anmodninger vedrørende læserkommentarer, fordi de kan indeholde krænkende oplysninger om personer.

Danske avisartikler forsvinder med ”retten til at blive glemt”

"For nogle kan der være mange krænkende oplysninger i læserkommentarerne. Hvis en artikel handler om dårlige håndværkere, og en navngiven murermester nævnes adskillige gange i læserkommentarerne, vil det komme frem, når man søger på murmermesteren. Og det kan være ubehageligt," siger Martin Ruby.

I Danmark har Google fjernet links til mindst ti artikler fra seks danske medier, når der søges på visse navne eller identifikatorer.

Læs flere artikler i temaet:

Professor: Nu ser vi konsekvenserne af Google-dom

Google fjerner kritisk TV 2-historie om Lamborghini-fuskere

Danske avisartikler forsvinder med ”retten til at blive glemt” 

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs