MediaWatch

USA løber tør for internet-adresser

Om få måneder ventes USA at løbe tør for nye IP-adresser, hvilket kan betyde store frustrationer og omkostninger for virksomhederne.

Om få måneder ventes USA at løbe tør for nye IP-adresser, hvilket kan betyde store frustrationer og omkostninger for selskaber, der ønsker at udvide på internettet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Firmaer, der løber tør for IP-adresser med det nuværende IPv4 system, vil være nødsagede til at opgradere til IPv6 ved at købe nye netværkskontakter og routers. En omstilling der ikke er billig og kun er foretaget af ni pct. af internettet.

Facebook er en af de få, der har foretaget skiftet, mens andre som Amazon og Microsoft forsøger at opkøbe ubrugte IP-adresser i det originale system fra for eksempel firmaer, der er gået konkurs.

I den sidste ende vil alle firmaer være nødt til at omstille til det nye system, der i alt indeholder 340 sekstillioner, 340 efterfulgt af 36 nuller, IP-adresser mod blot 4,3 mia. i det ældre system.

Ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs