MediaWatch

EU diskuterer åbne tv-grænser på topmøde

Køreplanen, der skal fjerne grænsebommene på det indre digitale marked i EU, ligger nu klar og varsler bl.a. reformer på tv-området.

EU-Kommissionen fremlagde i går sin køreplan for at åbne grænserne på det indre digitale marked i EU, skriver Finans.

Initiativet skal øge væksten med 3.000 mia. kr. over de næste år.  Planen rummer i alt 16 initiativer - heriblandt reformer af ophavsregler, der skal give forbrugerne flere og billigere muligheder for at lytte til musik, hente film og apps, læse e-bøger og se nationale tv-serier på tværs af grænser.

I dag kan DR's programmer på dr.dk f.eks. ikke ses i Bruxelles - og det er de geoblokeringer EU-Kommissionen vil gøre op med.

EU vil lade seere følge med i "Rita" fra Rom

EU's initiativ bliver ikke mødt med begejstring fra underholdningsindustrien, der mener, at det truer deres indtjening. Til det siger næstformand for EU-Kommissionen Andrus Ansip:

"Vi vil ikke ødelægge systemet baseret på territorier. Men jeg støtter ikke absolut territorial eksklusivitet, og jeg ønsker at nyde godt af mesterværker skabt af kunstere. I dag vil de ikke tage imod mine penge," siger  Andrus Ansip, der har ansvar for det digitale indre marked.

EU's stats- og regeringschefer skal diskutere køreplanen på et topmøde i næste måned.

Europa er ifølge Kommissionen sakket gevaldigt bagud på det teknologiske område. Kun otte af de 100 største højteknologiske virksomheder har hovedsæde i Europa i dag.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs