MediaWatch

Twitter ud med skuffende nedjustering og kursklø

Twitters regnskab blev lækket kort før børstidens afslutning i New York tirsdag. En nedjustering blev årsag til et kraftigt kursfald - et fald, der fortsatte i eftermarkedet.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Mikro-blog koncernen Twitters regnskab blev lækket kort før børstidens afslutning i New York tirsdag. En nedjustering fra mikroblog-koncernen blev årsag til et kraftigt kursfald - et fald, der fortsatte i eftermarkedet.

Nyhedsbureauet Selerity sendte Twitters kvartalstal ud en lille halv time før slutklokken skulle ringe, og kort tid efter kom Twitter selv på banen med med den officielle kvartalsrapport.

Twitter viste ellers gode takter for så vidt angår selve indtjeningen i første kvartal, idet der blev noteret et justeret resultat per aktie på 0,07 dollar, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 0,04 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News' prognose, og mod sidste års underskud på 0,23 dollar per aktier.

Omsætningen løb op i 436 mio. dollar mod 250 mio. dollar sidste år og den ventede omsætning på 456 mio. dollar.

Twitter nedjusterede samtidig omsætningen for helåret 2015 til 2,17-2,27 mia. dollar. Hidtil har prognosen lydt på 2,32-2,35 mia. dollar.

Og prognose fra EBITDA for 2015 lyder nu på 510-535 mio. dollar, hvor analytikerne havde estimeret 587 mio. dollar.

For andet kvartal alene spår Twitter at indtægterne vil lande i intervallet 470-485 mio. dollar med et justeret EBITDA på omkring 97-102 mio. dollar.

Markedet havde ventet en omsætning på 538 et justeret EBITDA på 122,5 mio. dollar.

Aktien nåede at falde 18,2 pct. i den ordinære handel, mens det i eftermarkedet blev til et minus på yderligere 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs