MediaWatch

Avis: Google har kig på Twitter-opkøb

Kursen på Twitter-aktien røg til vejrs i går efter rygter om, at Google er varm på det sociale medie.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Teknologi-selskabet Google menes at være et af to selskaber, der har opsøgt mikroblog-mediet Twitter om et opkøb af selskabet. Det rygte fik tirsdag Twitters aktier til at stige med samlet 1,5 mia. dollar.

Det skriver The Telegraph.

Twitter har 288 mio. månedlige aktive brugere og en markedsværdi på 34 mia. dollar. Google har sit eget sociale medie i form af Google+, men trods en medlemsskare på 300 mio. brugere har selskabet kæmpet forgæves for at hamle op med markedslederen, Facebook, der har over en milliard brugere.

Et køb af Twitter vurderes af eksperter til at kunne give Google en hestesko mod selskabets mål om at nå ud til flere brugere på sociale medier og med en pengekiste på omkring 60 mia. dollar har der længe været spekulationer om, at Google ville begive sig ud i et stort opkøb.

Mens Twitters aktier steg med 2,42 dollar per aktie til 53,28 dollar per aktie tirsdag på nyheden om et muligt opkøb, steg Googles C-klasse aktier med 4,39 dollar til 541,16 dollar. Hverken Google eller Twitter har kommenteret på rygterne om et opkøb.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs