MediaWatch

Lars Grarup stopper på Politiken

Efter fem år på Politiken siger digital chefredaktør Lars Grarup farvel. Det sker i erkendelse af, at det har taget for lang tid at nå de digitale mål, siger han. Han afløses af analysechef Frederik Wiedemann.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Digital chefredaktør på Politiken, Lars Grarup, stopper på avisen efter fem år.

Han afløses af den nuværende analysechef Frederik Wiedemann, der fremover bliver digital direktør på avisen som led i en omlægning af den digitale organisation.

Det skriver Politiken i en pressemeddelelse.

"Vi har en strategi, en retning og nogle klare mål. Vi ved, hvor vi vil hen.  Og vi ved, at det bliver et kæmpe arbejde, også videre frem. Alt det ændrer ikke ved, at det har taget lang tid at nå hertil. Set i bakspejlet også for lang tid. Det har jeg valgt at tage konsekvensen af.  Andre må tage det næste ryk, som forhåbentligt kan skabe det gennembrud, der er nødvendigt for at nå vores mål," siger Lars Grarup i meddelelsen.

Lidegaard: Svær opgave

I forbindelse med Lars Grarups fratræden, udtaler ansv. chefredaktør Bo Lidegaard:

"Få evner som Lars at holde utallige bolde og projekter i luften uden at tabe overblikket, og få har haft flere og mere knoldede bolde at jonglere med. Digital udvikling er uhyggeligt svær og vandringen mod betaling for kvalitetsjournalistik stejlt op ad bakke," siger Bo Lidegaard.

"Ingen har mere grund end Lars til at glæde sig over, at det nu er lykkedes at komme et første stort skridt i den rigtige retning ved at flere end 70.000 af Politikens digitale brugere har valgt at oprette personlige profiler på politiken.dk."

Wiedemann rykker op

Lars Grarup kom til Politiken efter at have haft en lang karriere i DR som direktør for DR Medier. Han begyndte som administrativ chefredaktør og blev kort efter også ansvarlig for den digitale udvikling.

Han fratræder med udgangen af april, hvor Politiken også gennemfører omlægningen af den digitale organisation, skriver avisen.

Den nye digitale direktør, Frederik Wiedemann, kom til Politiken som analysechef for et halvt år siden. Han beholder ansvaret for analyse og overtager ledelsesansvaret for digital udvikling, ligesom han bliver ansvarlig for digitalt indholdssalg, både for salgsarbejdet og for indtjeningen.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs