MediaWatch

Dansker vinder sag mod Google

Dansker har i Paris vundet sag over Google som udløber af 'retten til at blive glemt' EU-dommen og få fjernet injurierende indhold.

Den danske advokat Dan Shefet, der er bosat i Frankrig, har vundet en afgørende sejr over Google.

Han blev i årevis beskyldt for en række usandheder på nettet, skriver dr.dk. Men han fik nok og ville renses, også af Google, hvor venner kunne se ham hængt ud for ting, han aldrig har gjort.

"Det var frygteligt stressende for mig personligt og for min familie," siger Dan Shefet til dr.dk.

Manden bag de injurierende hjemmesider er ved en fransk ret blevet dømt for bagvaskelse. Men siderne dukker stadig op via Google. Derfor henvendte Dan Shefet sig til Google og bad dem fjerne de usande oplysninger. Men henvendelserne blev ignoreret. Og så lagde han sag an.

Tre forskellige afgørelser i Dan Shefets favør senere er Google begyndt at registrere sagen.  For 14 dage siden fik Dan Shefet igen den franske højesterets ord for, at han har ret til at få alle de injurierende oplysninger slettet. Ikke bare Googles franske domæne, men også fra hovedsitet, Google.com.

1.464 danskere vil slettes fra Google 

Den danske Google-talsperson Christina Sørensen siger, at dommen giver anledning til, at Google ser nærmere på afgørelsen og overvejer sine muligheder.

Efter EU Domstolen har afsagt dommen om ’retten til at blive glemt’ har Google oprettet en formular, hvor man kan ansøge om at få bestemte url’er fjernet fra søgeindekset. Ind til nu har 150.000 mennesker fra hele Europa ansøgt om dette.

BBC vil offentliggøre Google's sletteliste

Google diskuterer 'retten til at blive glemt' i fem storbyer

Det britiske overhus kritiserer "retten til at blive glemt" 

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs