MediaWatch

BBC vil offentliggøre Google's sletteliste

BBC mener, at Google er lidt for friske med slettetasten på BBC-sites, når man efterkommer borgernes ønsker om at få fjernet artikler.

BBC planlægger løbende at publicere en liste af de artikler, som fjernes fra BBC's hjemmesider i kølvandet på Google's nye "retten til at blive gemt" politik, der blev indført i maj, skriver bbc.com

Chef for BBC’s redaktionelle linje, David Jordan, kritiserede for nylig, at lidt for mange artikler er blevet fjernet, og han plæderer for mere fokus på det modsatte - retten til at blive husket.

BBC begynder de næste uger at publicere en liste over artikler, som Google har oplyst til BBC, er blevet fjernet. Der er aktuelt tale om 46 links. BBC vil ikke genpublicere artikler, eller identificere de involverede parter, men listen er et bidrag i debatten, oplyser David Jordan.

En af de omtalte afmeldte artikler var en blog af finansredaktør Robert Peston, som var blevet bedt fjernet af en person, der havde efterladt en kommentar under bloggen. Google har siden erkendt, at det var dårlig dømmekraft at fjerne bloggen på den baggrund.

Jorden efterlyser også en officiel appel mulighed, når links er blevet fjernet, og henviser til et tilfælde, hvor nyheden om en retssag med IRA-medlemmer var blevet fjernet, men to af dem blev senere dømt.

1.464 danskere vil slettes fra Google 

Google diskuterer 'retten til at blive glemt' i fem storbyer 

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs