MediaWatch

Fonde støtter radioserie om udsatte børn

Programserie om udsatte børn og koncerter med Landsdelsorkestre er nye tilbud på Den2Radio, der siden 2008 har produceret alternativ public service radio.

Den digitale public service radio, Den2Radio.dk, har netop haft premiere på en ny radioserie, 'Børneliv'.

Programserien havde premiere i lørdags og vil i 16 afsnit sætte fokus på udsatte børn og unges liv i dagens Danmark. Børn, der er kommet i klemme, hvor omsorgen svigter, og forældre og myndigheder står i vejen for en god og sund barndom og ungdom. Programmerne inddrager både børn og unge, professionelle, myndigheder og forældre, skriver radioen i en meddelelse.

Serien er produceret af etnolog Kristina Grosmann Due, programmedarbejder Kirsten Rønn og journalist Anne Eggen.

Serien 'Børneliv' kan realiseres, fordi den støttes af to store fonde, Knud og Dagny Gad Andresens fond og Lauritzens Fonden, med i alt 330.000 kr.

Klassisk public service siden 2008

Den2Radio er etableret i 2008 og forsyner online-lyttere med klassisk, gratis public service radio, især kultur- og samfundsstof.

Projektet blev i sin tid født af blandt andre tidligere DR-folk, der var bekymrede over udviklingen på det kulturelle område i Danmark. Idealet var og er en klassisk indgang til public service.

10 efterårs koncerter

Public service-radioen har også for nylig søsat et helt andet programinitiativ.

Netradioen lægger Landsdelsorkestrenes efterårkoncerter på sitet, efterhånden som de afholdes.  Der er tale om 10 koncerter, hvor den første har været tilgængelig online fra 6 september. Man kan vælge at høre hele koncerter eller enkelte numre.

Den2Radio og Landsdelsorkestrene regner med fra januar 2015 i sæsonen at kunne udsende én koncert om ugen med orkestrene på skift, i alt 45 koncerter om året.

Alternativ public service radio fylder fem år

Ingen støtte til rendyrket public service-radio 

Internetradio spås chancer

Webradio håber på public service penge  

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs