MediaWatch

Dan Tschernia stopper på Lorry

Efter at have stået i spidsen for TV 2 Lorry siden lanceringen i 1989 stopper Dan Tschernia som direktør til nytår, har medarbejderne netop fået meddelt.

Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Efter 25 år i chefstolen på hovedstadområdets regionale nyhedsstation TV 2 Lorry forlader adm. direktør Dan Tschernia, 67, posten til nytår.

Det er medarbejderne på Lorry netop blevet informeret om.

"Det er rigtigt, vi har lige fået det at vide i dag," siger tillidsmand på TV 2 Lorry, Anders Bornhøft, der uddyber, at skiftet ikke kommer helt uventet , givet Dan Tschernias alder og mangeårige karriere på kanalen.

"Jeg vidste det ikke, men det var forventet," siger Anders Bornhøft.

Dan Tschernia er oprindeligt uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole og har tidligere arbejdet i Danmarks Radio, inden han i 1989 etablerede TV 2 Lorry, som han har været direktør for lige siden.

Stillingen bliver nu slået op og et ansættelsesudvalg skal finde en ny direktør.

Stormfuldt år

Direktørskiftet sker efter et år, hvor TV 2 Lorry har været i stærk modvind, efter det kom frem i fagbladet Journalisten, at regionalstationen har trukket på licensmidlerne, 177.000 kr., for at dække et underskud i medlemsklubben Club Lorry.

Et notat fra kulturministeriet fastslog senere, at medlemklubben var ulovlig. TV 2 Lorry har efterfølgende meddelt, at Club Lorry nedlægges 1. september - kort tid før det 25 år lange kapitel om Dan Tschernias ledelsestid også lukker.

Udskiftningen kommer samtidig med, at TV 2 Lorry skal gennemføre en sparerunde næste år og skære 3,6 mio. kr., som MediaWatch tidligere i dag har beskrevet.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Dan Tschernia.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs