MediaWatch

TDC i luften med Blockbuster 2.0 til efteråret

Blockbuster skal genopstå som filmbutik på nettet - og tage over fra TDC's streamingtjenste Youbio på det stykvise køb og leje af film og tv-serier.

TDC skiller løssalg og leje af film og tv-serier ud fra streamingtjenesten Youbio. Det sker når teleselskabet til efteråret relancerer Blockbuster-brandet, som selskabet investerede i i januar. Det skriver Pol.dk.

Blockbuster bliver en ren online tjeneste med tilbud om stykvis leje og køb af nye film og tv-serier. Den skal fungere som supplement skråstreg konkurrent til de abonnementsbaserede streamingtjenester som Netflix og TDC's egen Youbio.

TDC har investeret stort i lanceringen af Netflix-pendanten, der gik i luften i efteråret 2012, men den har langt fra kunnet leve op til forventningerne.

"Der er ingen tvivl om, at Netflix har fået enormt godt fat og langt flere brugere, end nogen havde forestillet sig, og vi andre må se os slået. Så kan man spørge, om vi ikke bare skulle have ladet være med at lancere YouBio for halvandet år siden, men vi anede ikke, hvad det var, vi var oppe imod dengang, og vi har lært enormt meget af at være med. Og med den nye tjeneste gør vi det bedre, end vi gjorde første gang," siger mediedirektør i TDC Ulf Lund til Pol.dk.

Ifølge mediedirektøren er det bl.a. erfaringerne fra Youbio, der både tilbød all you can eat-modellen for et månedligt abonnement og stykvis betaling for at se film eller tv-serier, der har fået koncernen til at skille tingene ad. Det var nemlig ikke alle film på Youbio, abonnementet gav adgang til, og det udløste kritiske kundetilbagemeldinger.

Mediedirektør Ulf Lund har tidligere sagt til Mediawatch, at TDC samtidig står langt stærkere på markedet for filmleje frem for streamingmarkedet i et interview om status for Youbio i februar:

"Der er ingen tvivl om, at vi var overmodige, da vi sagde, at vi skulle have 50 pct. af det abonnementsbaserede streamingmarked, ligesom vi har på det digitale udlejningsmarked. Det har vi ikke opnået. Det har Netflix til gengæld," sagde handen gang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs