MediaWatch

Danske Medier klar med ny web-måling

Premiere. Nye målinger fra Danske Medier viser, at flest stadig går på nettet via desktop computeren, men hele 60 pct. bruger også mobilen til at læse nyheder m.m. online og 40 pct. tablet hver måned.

Efter lang tids forarbejde har Danske Medier Research nu løftet sløret for de nye målinger af webtrafik, der giver mulighed for at se, hvor mange læsere der bruger destop, tablet og mobil på det enkelte site.

Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Løsingen er udviklet af Gemius, der også hidtil har leveret trafikmålingerne til Danske Medier, og som altså kan identificere, om sidevisningerne foregår på farten fra mobilen eller måske hjemme i sofaen fra en tablet.

På den første såkaldte topliste har eb.dk fleste mobilbrugere – mens dr.dk er størst blandt brugerne af computer eller tablet.

"En af de første resultater er, at vi nu kan se, at samlet set benytter 96 procent af danske internetbrugere sig af onlinemedier via en computer, 60 procent via en mobiltelefon og 39 procent sig af en tablet i løbet af en måned," siger Allan Sørensen, digital chef i Danske Medier i en meddelelsen.

Platformsopdeling giver højere brugertal

Den nye måling viser, at de fleste udgivelser har højere brugertal end hidtil antaget. Gennemsnitligt er brugertallet ifølge Danske Medier steget med cirka 30 procent blandt de målte udgivelser.

Til efteråret er Danske Medier klar med næste fase af projektet, der vil kunne vise demografi på mobil og tablets - og endelig vil der også komme det vigtige nøgletal, der viser nettodækning for hver enkelt udgivelse, altså hvor enkeltpersoner der besøger et site i alt på en måned, hvad enten det er via mobil, desktop eller tablet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs