MediaWatch

Jobindex køber op

Ekspansionen fortsætter hos Jobindex, der køber den danske del af jobportalen Stepstone, ejet af tyske Axel Springer, samt søsterselskabet it-jobbank.

Jobindex har haft pengepungen fremme og sikret sig yderligere markedsandele på online jobmarkedet, der så småt begynder at vise bedre takter.

Jobportalen har købt den danske del af StepStone, der siden 2009 har været en del af tyske Axel Springer, samt søsterselskabet it-jobbank. Det skriver Jobindex i en pressemeddelelse.

"Vi har samlet de tre stærkeste brands inden for jobsøgning og rekruttering i Danmark i et partnerskab, som vil give både virksomheder og jobsøgende flere og bedre muligheder fremover." Kaare Danielsen, direktør for Jobindex og understreger, at de tre virksomheder fortsætter som selvstændige selskaber med hver sit markedsfokus og organisation.

"Vi tror på synergi, men vi har ingen planer om at flytte de tre virksomheder sammen, og som kunde vil man også fremover møde de samme mennesker og måder at arbejde sammen på, som man kender i dag - det vil vi absolut ikke smide overbord," siger Kaare Danielsen.

Købte mediehus sidste år

Jobindex gik sidste år ind på mediemarkedet og købte udgiveren IDG Danmark, der står bag Computerworld. Med dagens opkøb sætter selskabet yderligere fokus på ekspansion - og specialiseringen inden for rekruttering i it-branchen.

Jobindex, der er børsnoteret på First North, ændrer i forbindelse med dagens opkøb sine forventninger for 2014. Selskabet forventer nu en omsætning på 190 mio. kr. og et driftsresultat før renter og skat i underkanten af 20 mio. kr., mod tidligere forventet omsætning på 160 mio. kr. og et driftsresultat i underkanten af 30 mio. kr. ifølge meddelelsen.

Prisen på portalerne er ikke oplyst. Stepstone A/S har ifølge årsregnskaberne været en underskudsforretning siden 2009. I seneste regnskab fra 2012 var underskuddet på 7 mio. Egenkapitalen var dog positiv med 9,8 mio. kr.  

Stepstone havde i de seneste trafikmålinger online knapt 84.000 unikke besøgende om måneden (Danske Medier Research/Gemius, december 2013), Jobindex næsten fire gange så mange: 320.000.

Ud over de danske aktiviteter driver Jobindex portalerne Jobsafari i Sverige og Norge. Koncernen tæller med dagens udvidelse omkring 200 medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs