MediaWatch

Folketinget fastsætter dato for Facebook-høring

Der vil være særligt fokus på Facebook, når Folketingets Kulturudvalg afholder en høring om censur på nettet og beskyttelse af private data den 12. marts.

Foto: Paul Sakuma
Den har været undervejs i nogle måneder, men nu er der endeligt fastsat en dato for den høring om censur på nettet og beskyttelse af private data, som Folketingets Kulturudvalg bebudede forrige år.

Høringen vil finde sted den 12. marts fra kl. 9-12, og tilmelding foregår via dette link.

Ifølge oplægget fra kulturudvalget vil formålet med høringen være at få belyst problemer vedrørende censur på nettet og beskyttelse af private data, "særligt i forhold til Facebook, men også i forhold til andre sociale medier og digitale tjenester", fremgår det af oplægget.

Sammen med Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, har den nu tidligere medieordfører for Socialdemokraterne, Mogens Jensen, udarbejdet en liste med personer, som ordførerne vil invitere til høringen. Det fremgik af en fælles kronik, som de to medieordførere skrev til i Berlingske i september sidste år.

Vil ikke genindføre censur af bagdøren

Europaparlamentet har allerede afholdt en høring om censur på nettet, som fandt sted den 14. november sidste år i København, og den nye høring vil ifølge oplægget fra udvalget lægge sig i forlængelse af denne.

Selve programmet vil først blive offentliggjort forud for høringen.

I kronikken i Berlingske sidste år skrev de to ordførere bl.a., at censuren er ophævet i Danmark, og at de ville ikke være med til, at den blev "genindført af bagdøren", med henvisning til bl.a. Facebook og sagen om Apple, der nægtede at sælge hans bog om hippiekulturen, fordi bogens forside ifølge Apple blev tolket som pornografi.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs