MediaWatch

Global: Trump og New York Times i ægteskab?

Erhvervsmanden Donald Trump er måske interesseret i at købe "Den Grå Dame", analytikere tvivler på Schibsted-aktien, og Yahoo køber fildelingstjeneste...

Kilde: Trump lufter interesse for New York Times
Ifølge New York Magazine skulle den amerikanske rigmand og medie-enfant terrible Donald Trump være interesseret i at overtage New York Times. Magasinet skriver, at ifølge kilder tæt på processen, så har Trump haft mere end et møde, hvor han har diskuteret, hvordan han kunne købe avisen. Magasinet skriver dog samtidig, at det virker meget usandsynligt, at Sulzberger-familien, der har majoriteten i avisen, ville acceptere et bud fra den excentriske rigmand. 

Bank tvivler på Schibsted-kurs
Schibsted har været medieanalytikernes darling i de seneste mange år, men nu nedjusterer flere banker synet på selskabets aktiekurs. Kursen er ellers steget med 27 procent siden august, men nu sænker Handelsbanken og JP Morgan anbefalingerne til Schibsted-aktien, som de mener er for høj, skriver Kampanje. ”Schibsteds indtjeningsestimater er gået ned siden midten af 2012, men alligevel er aktien gået op. På et eller andet tidspunkt vil stigningen stoppe op,” siger Handelsbankens mediesanalytiker Rasmus Engberg ifølge Bloomberg, der samtidig fortæller, at Schibsted-aktien faldt 1,9 procent efter bankens udmelding..

Yahoo køber Pinterest-klon
Yahoo har overtaget fildelingstjensten Snip.it, skriver CNET. Snip.it minder om tjenesten Pinterest ved, at brugerne kan gemme og dele artikler, billeder og videoer på nettet. Beløbet for overtagelsen skulle ligge på omkring 15 millioner dollar. Snip.it blev lanceret i 2011 på baggrund af venturekapital, og et salg i omegnen af 15 millioner dollar skulle ifølge CNET give en lille, men pæn tilbagebetaling til investorerne.

- TBC

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs