MediaWatch

"Vi vil søge al den støtte, vi kan få"

Den nye mediestøtte vil skabe nye arbejdspladser, mener redaktør og direktør for iværksættermediet Dagens.dk, der gerne havde set en større omfordeling af støtten.

Et skridt i den rigtige retning - men ingen banebrydende, visionær køreplan. Sådan bedømmer direktør og chefredaktør Holger Madsen fra netavisen Dagens.dk den mediestøtteaftale, der blev indgået i fredags regeringen og Enhedslisten.

Med fire folk på redaktionen er den Kolding-baserede netavis, der gik i luften 1. oktober 2012, en af de nye private netmedier, der står til at kunne få statstilskud til driften fra næste år.

"Jeg er meget glad for det nye mediestøtteforlig, selvom jeg gerne havde set, politikerne var gået endnu længere. Det er trods alt stadig småpenge, man skubber rundt på, og der bliver ikke tale om en revolution. Men det er et lille skridt på vejen - også væk fra den unfair konkurrence, som netmedier som os i dag er udsat for af de statsstøttede bladhuse," siger Holger Madsen med henvisning til, at den nuværende distributionsstøtte som bekendt kun støtter printmedier.

Behov for støtte
Dagens.dk er en del af af selskabet Nyhedsgruppen ApS, der har syv ansatte på lønningslisten ifølge Holger Madsen, og som også driver gossipsitet Senest.dk. Flere sites er på tegnebræddet. Netavisen er finansieret af indskud fra private investorer og baseret på annoncesalg - målet for 2013 er en omsætning på 300.000 kr. 

"Vi vil naturligvis søge al den støtte, vi kan få. Journalistisk produktion er dyr, og med det pressede annoncemarked, vi oplever i øjeblikket og de kommende år frem, er der brug for hjælp i samme målestok, som det, de etablerede medier allerede får," siger Holger Madsen, der tror, at mediestøtteaftalen vil sætte mere gang i iværksætteriet på medieområdet.

Borgerligt sludder
"Jeg har set, at borgerlige politikere allerede har været ude for at sige, at forliget koster arbejdspladser. Det er samlet set noget sludder. Jo mere man omfordeler støtten, jo flere arbejdspladser og innovation bliver der skabt. Isoleret set kan det sagtens være, at nogle bladhuse må skære i antallet af stillinger, men masser af andre stillinger vil skyde op," mener han.

Holger Madsen forventer, at Nyhedsgrupppen vil søge produktionsstøtte til Dagens.dk på, hvor kravet er minimum tre redaktionelle årsværk, mindst 50 pct. redaktionelt indhold heraf mindst 1/3 egenproduceret. Men iværksætteren, der har en fortid som online chef på Jydske Vestkysten, har også et godt øje til Innovationspuljen på 20 mio. kr., der er målrettet nye medietiltag med helt ned til ét redaktionelt årsværk, og som ligger godt i tråd med Nyhedsgruppens ambitioner om at udvikle flere nye netmedier.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs