MediaWatch

A4-sammenlægning åbner for mediestøtte

LO godkender, at Ugebrevet A4 lægges ind i Avisen.dk, der er halvt ejet af Freeway. Men det er ikke motiveret af truslen om ejerskabskriterium for mediestøtte, siger bestyrelsesformand.

En enig LO-ledelse har i dag godkendt, at Ugebrevet A4 flyttes over i selskabet Avisen.dk ApS.

Udover at skabe journalistiske synergieffekter og stordriftsfordele at flytte de to medier sammen under et tag - og et CVR-nummer, kan det også vise sig at være en fordel i forbindelse med en ny mediestøtteordning.

Ugebrevet A4 har indtil nu været 100 pct. ejet af LO og ville være afskåret fra mediestøtte, hvis regeringen indfører det foreslåede ejerskabskriterium. Regeringen har nemlig lagt op til et ejerskabskriterium, der udelukker støtte til medier, hvor arbejdsgiverforeninger, branche- eller fagorganisationer ejer mere end to tredjedele.

Avisen.dk ApS er delejet af Freeway Holding (49 pct.)og LO (51 pct.). Dermed vil både Avisen.dk og Ugebrevet A4 altså gå fri af ejerskabskriteriet, skulle det blive indført.

Bestyrelsesformand: Ikke en vigtig faktor

Bestyrelsesformand i Avisen.dk ApS, sekretariatschef i LO Finn Larsen, siger dog, at det ikke har været en faktor i overvejelserne bag sammenlægningen.

"Hvordan betingelserne (for mediestøtte, red.)bliver - om der bliver et ejerskabskriterium eller ej - er ikke afgørende. Det her handler om de organisatoriske og økonomiske fordele. Vi er naturligvis interesserede i mediestøtte og mener, at begge titler kvalificerer sig til støtte, men det har ikke været udgangspunktet for denne øvelse," siger han.

Men har det skubbet på i forhold til planerne om en sammenlægning?
"Nej. Vi gennemfører sammenlægningen uagtet mediestøtteforhandlingerne," siger han.

Aftalen er rent økonomisk skruet sammen, så A-Pressen afholder alle ekstra udgifter til Ugebrevet A4 og har det redaktionelle ansvar for Ugebrevet, mens Freeway Holding holdes fri af udgifter til Ugebrevet A4.

Redaktørerne fortsætter

Sammenlægningen forventes gennemført i løbet af årets første kvartal. Helt praktisk skal Avisen.dk flytte ind hos A4 i LO-huset på Bryggen. Der skal laves en ny samlet organisationsstruktur, og desuden er der en række juridiske og tekniske spørgsmål, der skal på plads.

Den nye ledelsesstruktur er ikke helt afklaret endnu, men Finn Larsen understreger, at de titler skal fortsætte som selvstændige medier, og at de to redaktører, Avisen.dk's Rasmus Emborg og Jan Birkemose fra Ugebrevet A4, skal fortsætte som ledende medarbejdere i den kommende struktur.

"Jeg vil gerne vente med at svare på spørgsmål om den nye ledelse, til det er diskuteret med lederne. Men de to redaktører skal med i den samlede virksomhed, og jeg forventer også, at de viderefører deres ledelse som nu," siger Finn Larsen.

Mål: Flere læsere

Ambitionen er, at sammenlægningen vil give nogle journalistiske synergieffekter. De to medier skal være de førende på arbejdsmarkedsstof og de politiske og sociale områder, der grænser op til.

Desuden kan sammenlægningen give flere læsere, ved at de to medier i højere grad kan referere og sende læsere videre til hinanden, siger Finn Larsen.

"Vi håber, at sammenlægningen kan udvide læserskaren på begge produkter ved, at de bliver mere synlige på de forskellige sites," siger han.

- JHT


Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere