MediaWatch

Global: Al Jazeera får kold modtagelse i USA efter tv-opkøb

Time Warner dropper distributionen af Al Jazeeras netop opkøbte tv-kanal i USA, Buzzfeed samler på ny millioner i funding, og så er Twitter nu blevet 60 mia. kr. værd...

Al Jazeera overtager Current Tv – men får svært start
Nyhedskoncernen Al Jazeera har netop købt den amerikanske tv-kanal Current Tv for at komme ind på det amerikanske tv-marked. Tv-kanalen er grundlagt i 2005 af den tidligere amerikanske vicepræsident, klimaforkæmper og nobelpristager Al Gore og forretningspartneren Joel Hyatt. Det er den arabiske nyhedskanals intention af lukke Current Tv og lave et nyt netværk - Al Jazeera America – men allerede under 24 timer efter købet, er den arabiske nyhedskoncern stødt på problemer. Tv-udbyderen Time Warner Cable, som kommer ud til 12 millioner amerikanske hjem, har nemlig valgt at droppe Current Tv fra deres tv-pakker. Ifølge Joel Hyatt skulle Time Warner ikke være venlig stemt for Al Jazeeras overtagelse, og ifølge Huffington Post spekulerer flere mediekritikere i, at der kan være tale om et politisk modtræk mod den arabiske kanal på grund af frygt for anti-amerikansk dækning.

Buzzfeed samler 110 mio. kr. i funding
Den sociale nyhedstjeneste Buzzfeed, som har viral-first som sit mantra, har samlet 19,3 millioner dollar – eller ca. 110 millioner kroner - i ny venturekapital, skriver PaidContent. Foruden venture-selskaber har også mediegiganten Hearst skudt penge i nyhedstjenesten. I alt har Buzzfeed, hvis omsætning er tredoblet i 2012, siden opstarten i 2006 samlet 46 millioner dollar (260 millioner kroner) i funding. Selskabet har 180 ansatte og 40 millioner månedlige unikke brugere.

Analyse: Twitter er 60 mia. værd
Flere forventer, at Twitter efter et langt tilløb bliver børsnoteret i 2014, og skulle det ske, kan værdien af selskabet lande på 11 milliarder dollar, eller hvad der svarer til ca. 60 milliarder kroner. Det viser en rapport fra finansbureauet Greencrest, skriver The Guardian. Der er samtidig tale om den højeste vurdering af selskabet, der har været fremme – tilbage i 2011 blev Twitter værdisat til otte milliarder dollar og siden 10 milliarder, men Facebooks uheldige indtræden på børsen i foråret 2012 blev værdien nedskrevet til ni milliarder dollar. En analytiker fra bureauet fortæller til The Guardian, at værdien samtidig er steget på grund af spekulation om, hvorvidt Apple ville overtage det sociale netværk.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere