MediaWatch

NFL på danske smartphones og tablets

TV3+ og TV 2 Sport har som noget nyt fået rettigheder til amerikansk fodbold både på smartphones og tablets - som supplement til de traditionelle tv-rettigheder.

TV3+ og TV 2 Sport har som noget nyt fået rettigheder til amerikansk fodbold både på smartphones og tablets - som supplement til de traditionelle tv-rettigheder.

“Sport sendes typisk i Europa på betalingskanaler, derfor er det vigtigt også at sikre sig de digitale rettigheder, så man ikke kanibaliserer," siger Viasats sportschef Peter Nørrelund til magasinet DIGImail, med reference til at indhold på internet, smartphones og tablets ikke må underminere de tv-rettighederne, man betaler i dyre domme for.

TV3 har netop forlænget aftalen om NFL-fodbold i Norden i fem år med; til og med Superbowl 2017. Og en del af rettighederne er solgt videre til TV 2 Sport, som TV3 er medejer af.

Peter Nørrelund vil ikke ud med konkrete planer, men har store forventninger til de mobile enheder:

“Tidligere var trafikken til mobiltelefoner så dyr, at mobil-tv ikke var så interessant. Men nu, hvor smartphones og tablets går på internettet, er det til at håndtere.”

TV2 Sport med mobilsite
Hos TV 2 Sport afslører kommunikationschef Bo Andersen nogle af planerne:

“Vi er ved at udvikle en mobilsite, som er i testfasen. Det er en udgave af vores hjemmeside, som er rettet mod smartphones, og den nye aftale giver os bl.a. mulighed for at bringe klip fra NFL-kampene."

På internettet vil TV3/Viasat udsende alle NFL-kampe via universet 'viaplay.dk', mens tv2sport.dk sender kampene live.

Lang NFL tradition
Til september er det 13. sæson med amerikansk fodbold på dansk tv, og begge kanaler har konstateret en støt stigende interesse for at se kampene. Peter Nørregaard tilføjer dog, at de sene spilletidspunkter lægger en begrænsning på seertallet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs