MediaWatch

JP/Pol på vej med ShippingWatch

Jyllands-Posten opruster erhvervsdækningen med endnu et online brachesite i Watch-gruppen, ShippingWatch.

Jyllands-Posten opruster erhvervsdækningen med endnu et online brachesite i Watch-gruppen, ShippingWatch.

ShippingWatch bliver det fjerde abonnementsbaserede businessmedie i gruppen, der herudover tæller MedWatch, lanceret i januar i år, FinansWatch, lanceret i december 2010, og nærværende MediaWatch.

”ShippingWatch og MedWatch skal være med til at styrke Jyllands-Postens i forvejen stærke position på erhvervsområdet. FinansWatch og MediaWatch har vist os, at der er efterspørgsel efter kvalitetsindhold på nettet, og at betalingsvilligheden er til stede,” siger Jens Nicolaisen, direktør for JP Medier, i en pressemeddelelse.

Dansk og internationalt fokus
Efter planen skal ShippingWatch gå i luften ultimo februar eller begyndelsen af marts og vil indholdsmæssigt have fokus på nyheder om virksomheder og personer i det "blå erhvervsliv"; rederier, leverandører, havne og offshore. Udgangspunktet er dansk, men den journalistiske tilgang international - af samme grund skal ShippingWatch udkomme både på dansk og engelsk.

"90 pct. af verdenshandlen transporteres med skib, og Danmark har en førerposition på området. Derfor mener vi ikke bare, at der er plads til men også behov for et uafhængigt, kritisk og fair journalistisk medie om branchen,” siger Anders Heering, chefredaktør for ShippingWatch og de øvrige Watch-medier, i meddelelsen.

JP/Pol eneejer
Redaktør for ShippingWatch er Tomas Kristiansen (foto), der har 20 års erfaring som journalist og redaktionel leder på bl.a. Jyllands-Posten, Reuters og Berlingske. Derudover består den faste redaktion af medredaktør Ole Andersen og reporter Jakob Vesterager, ligesom der trækkes på indhold fra en række samarbejdspartnere herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten.

Mens MediaWatch ejes i fællesskab med A-Pressen (40 pct.), har ShippingWatch, MedWatch og FinansWatch JP/Politikens Hus som den eneste ejer. Alle fire medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængig af de øvrige medier i koncernen.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere