MediaWatch

Radionyt.com bliver til RadioAssistant.dk

Radionyt.com relanceres om en uge som Radioassistant.dk i et nyt samarbejde med norsk radiosite.

Radionyt.com bliver nu del af et skandinavisk samarbejde, der skal sikre mere journalistisk stof om og til radiofolk.

Island Media Group ApS købte sidste år Radionyt.com af Stig Hartvig Nielsen, der har opbygget Radionyt.com, som altså nu skifter navn og relanceres næste fredag som RadioAssistant.dk.

"Samarbejdet med RadioAssistant sker ud fra et ønske om journalistisk bedre at kunne dække radio og ikke mindst markedsføre os bedre overfor radiobranchen og alle de, der leverer services og produkter til radio," siger Christian Kjeldsen, der bliver ansvarshavende chefredaktør og daglig leder af RadioAssisant.dk, i en pressemeddelelse.

Stærkere nyhedsflow
Nyhedsflowet til RadioAssistant.dk skal sikres gennem flere end 20 danske og internationale radiofolk, der blogger, leverer nyheder og analyser mv. ligesom der åbnes op for et samarbejde med beslægtede brancher som f.eks. musikbranchen.

"Det er helt naturligt at bringe nyheder fra de beslægtede brancher i og med, at f.eks. musik, spiller en ikke uvæsentlig rolle i det content, radioerne leverer til danskerne hver dag," siger Christian Kjeldsen, der også står i spidsen for radiokonferencerne Radiodays Danmark og Radiodays Europe.

 "Ambitionen er at skabe Danmarks suverænt mest spændende fagsite for radiofolk. Vores kontaktnet overalt i verden gør, at vi har adgang til nogle afsindigt spændende folk, der har nikket ja til at levere indhold og bakker op. Det håber vi så også, at annoncørerne vil gøre. Selvom vi ikke har store økonomiske ambitioner og gør det her af kærlighed til radiomediet og som et naturligt sideprojekt til de ting, jeg i øvrigt arbejder med, skal der jo penge i kassen til at drive sitet for og det er så næste skridt," siger Christian Kjeldsen.

Vi elsker radio
Samarbejdet mellem RadioAssistant og Christian Kjeldsen er ikke nyt og ifølge den norske stifter og chefredaktør er tættere samarbejde på tværs af de skandinaviske grænser en naturlig tendens:

"Det at vi hedder det samme, at vi udveksler indhold og ikke mindst som Christian siger: at vi elsker radio, kan kun blive positivt for den kreative branche, som radio jo er. Jeg tror, at samarbejdet vil kunne mærkes fra første stund, og jeg tror, at det vil afspejles i mere kommunikation og samarbejde mellem Norge og Danmark fremadrettet," siger Endre Juel Lundgren, stifter og chefredaktør på RadioAssistant.com.

FAKTA
RadioAssistant.dk er et joint venture samarbejde mellem RadioAssistant.com og Island Media Group ApS. Island Media Group ApS arbejder med rådgivningsopgaver inden for blandt andet radiobranchen herunder Radiodays Danmark og Radiodays Europe, som Christian Kjeldsen står i spidsen for.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs