MediaWatch

Eksperter: E-bøger bryder igennem i 2012

2012 bliver e-bogens år, for den vil for alvor bryde igennem, forudser branchen.

En række forlag mener, at 2012 for alvor vil blive et markant år i bogbranchen, hvor digitale bøger, e-bøgerne, vil indtage det danske bogmarked. Det skriver Kristeligt Dagblad.

”2012 bliver året, hvor e-bogen får sit store gennembrud herhjemme. Det har den allerede fået i flere andre lande, og nu kommer den også til Danmark,” siger Jakob Kvist, kreativ direktør for forlaget Peoples’ Press.

Indtil videre har e-bøgerne ikke rigtig bidt sig fast i danskerne. Forlagene har været forsigtige med at sikre et stort udbud af e-bøger, og bogbranchens aktører har ikke kunnet blive enige om priser og rettigheder. I løbet 2011 har e-bøgerne dog langsomt vundet danskernes hjerte, de store forlag har udgivet flere digitale udgaver af deres bøger, og nu er danskerne endelig blevet parate til at læse en bog på en skærm, lyder vurderingen. Jakob Kvist vurderer, at der er blevet givet ca. 150.000 Ipads i julegave i år, og at det meget vel kan gå hen og øge digital læsning generelt.

Karen Hertz, redaktionschef for Gyldendal Digital, glæder sig også til det nye år. Hun mener, at læserne endelig er ved at være klar til at læse e-bøgerne og oplyser, Gyldendal ca. vil have 1000 titler til salg i januar.

Bjarke Larsen følger som ansvarshavende chefredaktør for branchemagasinet BogMarkedet e-bøgernes indtog i Danmark. Han vurderer også, at salget af e-bøger vil stige kraftigt, men at det først for alvor vil bryde igennem i 2013 – der er ifølge ham stadig for få læsere af e-bøger herhjemme, til at det virkelig vil rykke som i udlandet.

E-bøgerne har dog allerede fået en stor indvirkning på bogmarkedet på grund af de lave priser, de sælges for, påpeger han.

"E-bogspriserne bliver holdt langt nede og er dermed med til at skubbe til et generelt prisfald på bogmarkedet. Der sker altså et dobbelt prispres på bøger i øjeblikket, fordi priserne på papirbøger er blevet sat fri, og fordi folk ikke forstår, hvorfor papirbøger skal være så meget dyrere end de digitale bøger," siger Bjarke Larsen.

- CT
 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs