MediaWatch

Global: ‘Radioleaks’ er en succes

Radioleaks succes i Sverige, Murdoch-søn kvitter avis-bestyrelser, Apple laver app-hitliste og bliver drillet af Samsung...

‘Radioleaks’ fortsætter
I kølvandet på det efterhånden lidt flossede Wikileaks opstod talrige afarter, såsom svenske ‘radioleaks’, som Sveriges Radio etablerede for at sikre sig anonyme tip. Det har resulteret i over 400 tip siden tjenesten blev lanceret i marts, skriver Radiotidningen, ifølge Journalisten.se.

James Murdoch trækker sig fra avis-bestyrelser
James Murdoch, søn af Rupert, trækker sig efter den megen blæst om hans rolle i aflytningsskandalen på News of the World, fra News Corp.-aviserne The Sun og The Times samt søndagsudgaven The Sunday Times. Det skriver London Evening Standard. Det rejser tvivl om hele News Corp.’s engagement i sin britiske avisforretning i selskabet News International, mener London Evening Standard. Da James Murdoch for nylig skulle forklare sig over for britiske parlamentarikere, ville han ikke udelukke, at The Sun kunne lukke, ligesom det skete for NoW. Dermed er ingen fra Murdoch-familien repræsenteret i bestyrelserne for UK-avisern. I næste uge risikerer James Murdoch at miste sin plads i bestyrelsen for tv-selskabet BSkyB, når det afholder generalforsamling.

Daily Mail-udgiver tabte penge i 2010
Udgiveren af blandt andet britiske Daily Mail, Associated Newspapers, har tabt 13 mio. pund i de første tre kvartaler af 2011 sammenlignet med samme periode i 2010, hvor resultatet af den primære drift faldt fra 89 mio. pund til 76 mio. pund. Det skyldes ifølge selskabet faldende indtægter og stigende udgifter til tryk, skriver Journalism.co.uk.

Ny medielov i Sydafrika truer pressefriheden
Der er tilsyneladende nok af politiske skandaler at plastre avisforsiderne til med i Sydafrika, og det er regeringspartiet ANC, der har siddet ved magten siden enden på apartheid i 1994, åbenbart godt trætte af. I hvert fald vil en ny medielov stække journalisternes arbejde på afgørende områder. Det bliver for eksempel langt nemmere for politikerne at hemmeligstemple diverse papirer og afgørelser. Journalister og whistle blowers kan derudover risikere straffe på op til 25 år. Det skriver Nytimes.com.

Metro lancerer ny avis
I Danmark er mange gratisaviser lukket, og der bliver skruet ned for blusset på flere gratismagasiner, men i Sverige er det omvendt. Her lancerer blandt andre Metro en ny avis, der skal udkomme 12 gange årligt med navnet Metro Insider, skriver Dagensmedia.se. Den svenske Metro-chef vil dog kun bekræfte, at det måske går sådan til foråret. Selve Metro-avisen får en make-over i det nye år.

Apple frigiver downloadtal for apps i UK
Apple offentliggør nu ugentlige ranglister for betalte og gratis apps på Iphone og Ipad i UK, skriver Paidcontent.org (der er ejet af Guardian, som netop har sat sitet til salg). Tallene bag de enkelte placeringer bliver ikke oplyst. De nye tal giver et mere præcist billede af apps populariteten, da de ranglister, der allerede er synlige i App Store kun er baseret på antallet af downloads inden for de seneste par timer, mens de nye tal er baseret på en samlet opgørelse over den forløbne uge. Hovedtrends er, at Apples egne apps er populære og udgør fire ud af de ti mest downloadede. Også tv-apps er noget, brugerne vil have. Som altid når selskaber laver noget nyt og smart, er det sjældent for forbrugernes blå øjnes skyld. Paidcontent.org gør opmærksom på, at Apple formentlig ser interesse i, at få “sin app-rangliste” til at være den, medier bruger, når der skal laves historier om “top-apps”, selvom det kun er en liste over app-brugen på Apples platforme.

Samsung driller Apple
I en ny reklamefilm gør Samsung, der netop har sendt en ny smartphone på gaden, tykt nar af “Apple-kulten”, der gør at folk venter i timevis i blæst og regn for at få det seneste Apple-produkt - selvom det til forveksling ligner det forrige, som Samsung gør opmærksom på. Selvom Samsungs nye smartphone har en større skærm, er Apples fans ikke sådan at omvende, som den dialogbid Allthingsdigital.com har pillet ud viser: “I could never get a Samsung; I’m creative,” siger den en, hvortil hans ven svarer: “Dude, you’re a barista”.

- TBH

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs