MediaWatch

Udsigt til boom i tablet-salg

Analysefirma forventer, at salget af Ipads o.l. vil runde 350.000 i år - det vil betyde en tredobling af antallet af tablets i de danske stuer.

Der bliver i stigende grad langet tablets over disken i detailhandlen, og de flade computere begynder at udgøre en betydelig del af PC-salget herhjemme, skriver business.dk.

"Vi forventer, at der i Danmark i år vil blive solgt 356.000 styk. Til sammenligning er det samlede PC-marked på næsten 1,5 millioner styk i år, så tavle-PCerne udgør efterhånden et anseligt marked. Hen over efteråret og vinteren kommer der sandsynligvis et større prispres, når flere produkter kommer på markedet. Det afhænger også af, hvad teleselskaberne vælger at gøre i form af samlede bredbåndspakker, hvor abonnementerne måske er dyre, men hvor priserne på tavlecompuiterne så ser mere spiselige ud," siger analysechef i analysehuset IDC Norden, Anders Elbak, til business.dk.

Holder salgsforventningerne stik, vil det betyde en tredobling af antallet af tablets i de danske husstande. Gallup-undersøgelsen 'Mobile Devices', der blev foretaget i foråret, viste, at Ipad og andre tablets var en del af interiøret i omkring 100.000 husstande på det tidspunkt - og at 175.000 danskere havde adgang til en.

Ifølge IDC Norden sidder Apple med Ipad på 66,6 procent af det vesteuropæiske markedet, Samsung på syv pct., Acer på 6,1 pct. og Asus på 3,3 pct., og fordelingen skulle være stort set den samme i Danmark.

Danskerne er ikke alene om at forelske sig i den nye computermodel. På det vesteuropæiske marked forventes 22 millioner tablets solgt i år - svarende til en omsætning på omkring 68 mia. kr.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs