MediaWatch

Koda har givet "go" til Spotify

Som det sidste land i Skandinavien får danskerne nu også adgang til den svenske streaming musiktjeneste, Spotify. Det sker efter, at Koda har indgået en aftale med Spotify, der gik i luften i oktober 2008 i Sverige.

Som det sidste land i Skandinavien får danskerne nu også adgang til den svenske streaming musiktjeneste, Spotify.

Det sker efter, at Koda har indgået en aftale med Spotify, der gik i luften i oktober 2008 i Sverige.

"Danskerne vil have nem, ubegrænset og ikke mindst billig adgang til musik, og kan vi ikke tilbyde dem det lovligt, finder forbrugerne de ulovlige alternativer. Streaming-tjenester som Spotify skaber som nyt musikmedie i høj grad nye indtægter, fordi de henter brugere fra de ulovlige tjenester, og det er virkelig positivt,” siger Koda’s direktør, Anders Lassen i en pressemeddelelse.

Spotify har skabt nye konkurrenceforhold på radiomarkedet og har især godt greb om de unge, viser tal fra det svenske marked. Her er over halvdelen af Spotify-brugerne under 30 år. I den helt unge målgruppe er Spotify med en daglig dækning på 46 procent større end reklamefinansieret FM-radio i Sverige.

Spotify bliver den tredje store steaming musiktjeneste, der kommer til DK, hvor Wimp og TDC Play i forvejen spiller. Hvornår tjenesten lander i Danmark melder historien ikke noget om, men Koda forventer, at det sker i løbet af i år ifølge dr.dk.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs