MediaWatch

Apple-historie løber verden rundt

Mediaprovider får international opmærksomhed, fordi Apple har bandlyst forlagets magasin om Android fra App Store

Hen over weekenden har en lang række internationale webmedier omtalt historien om, at Mediaprovider har fået et nej fra Apple til at sælge en magasin-app for Android Magasinet gennem Apple App Store.

MediaWatch bragte historien fredag, og nederst er et lille udpluk af de medier, som har citeret historien foreløbig.

Radiokanaler i Apple-klemme
En anden tilsvarende historie, der også har fyldt i blogosfæren, kommer fra app-udvikleren DJB Radio Apps, der i november har fået afslag på mere end 10 apps, de har udviklet til enkelte radiokanaler med beskeden om, at Apple ikke længere vil accepterer apps, der teknologisk set er ens og kun er gearet til én radiokanal.

Hos DR håber chef for dr.dk Nicolai Porsboe at det kun er en enkeltstående sag.

"Generelt er Apples godkendelsespraksis en udfordring, især når det vedrører vurderingen af redaktionelt indhold. Men som jeg har fået forelagt denne sag, er der tale om en konkret sag, hvor Apple afviser en række apps, der er helt identiske - bortset fra hvilken radiokanal du kan høre. Afvisningen er rettet mod en virksomhed, der udvikler denne type apps og ikke rettet mod en radiostation, der ønsker at udgive dem," siger Nicolai Porsboe, der mener, der er tale om en konkret vurdering og ikke en generel afvisning af apps med én radiokanal.

"Vi har i øvrigt heller ikke hørt noget fra Apple om dette, og jeg har ikke grund til at tro, at der er tale om en udfordring for DR's tilstedeværelse med apps på radio."

FAKTA: Links til omtale af Apples afslag til Mediaprovider

gizmodo.com

androidcommunity.com

pcmag.com

antyweb.pl

20minutes.fr

teczilla.de

cnn.com

itwadi.com

yahoo.com

igeneration.fr

allaboutphones.nl

pointgphone.com

adslgate.com

maclife.de

phonearena.com

elpais.com

plaza.fi

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs