MediaWatch

3 mediehuse stifter udviklingshus

Tre lokale mediehuse går i samarbejde om at udvikle nyhedssites og kommercielle online produkter i det fælles selskab Unimedia.

Morsø Folkeblad, Lolland-Falsters Folketidende og Herning Folkeblad går i samarbejde for at spare ressourcer på udvikling af online løsninger. Via selskabet Unimedia vil de tre i fællesskab skabe den bedste CMS for lokale nyhedsformidlere.

"Folketidende.dk og AOH.DK er begge udviklet i samme Open Source-CMS. Men udover lidt sparring på brug af moduler havde vi stort set ikke noget samarbejde. Det er jo spild af ressourcer, at vi sidder forskellige steder i Danmark med hvert vores CMS og udvikler stort set samme produkt. Hvis du sammenligner de danske nyhedssites, så er der jo i princippet meget lille forskel i det produkt, der møder slutbrugeren," siger Rune Werliin, adm. direktør i Unimedia i en pressemeddelelse.

Fra 1. januar 2011 skal Unimedia levere online-løsninger i form af nyheder og kommercielle produkter som ditloppemarked.dk.

Ved opstarten er der tre mediehuse med i Unimedia, men sigtet er at få flere medlemmer i samarbejdet.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs