MediaWatch

FDIM sætter ind mod domænesnylteri

FDIM vil stoppe domænesnylteri og giver sine medlemmer mulighed for at få overvåget deres domæne.

Virksomheder der lever af at købe "stavefejlsdomæner", der ligger tæt op ad navnene på danske sites, skal stoppes, mener FDIM (Foreningen af Danske Interaktive Medier).

Den tilbyder nu medlemmerne at få overvåget deres domænenavne, for at sikre dem imod fænomenet der også kaldes 'typesquat', så medlemmerne kan lægge opgaven ud af huset frem for selv at stå for det, skriver FDIM i en pressemeddelelse.

Firmaet Stop-TPS har udviklet en metode, der automatisk overvåger domæner og tilbyder samtidig at få suspenderet de 'falske' domæner hos DK-Hostmaster, der administrerer ca. en million danske domænenavne.

Ofte leder det falske site videre til det medies site via et link. Men i stedet for at lede brugeren det rette sted hen, fungerer linket som et Googlelink hvilket betyder, at indehaveren af det rigtige site skal betale penge til Google, penge som delvist bliver videresendt til indehaveren af det falske domæne, skriver FDIM.

Aftalen med Stop-TPS løber i første omgang et år og derefter bliver aftalen taget op til ny vurdering. Aftalen betyder, at man som FDIM-medlem kan abonnere på Stop-TPS’ service for en fast pris. Det enkelte medlem indgår aftalen direkte med Stop-TPS.

- TBH

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere