MediaWatch

Konference sammenligner DTT med web-tv og IPTV

Konferencen "Copenhagen IPTV & WebTV Conference" i februar præsenterer de nyeste tanker om strategi og forretningsudvikling inden for tv, video, New Media og telecom.

"Denne gang sætter vi særlig fokus på forretningsmuligheder for tv-distribution, når bredbånd giver mulighed for, at tv og video kan nå frem til brugerne med nye teknikker. Det skal bl. a. diskuteres, hvorvidt IPTV og WebTV begreberne smelter sammen til noget nyt, som er svært at forudse præcis, hvad bliver til," siger medarrangør Claus Bülow Christensen.

Når han kaster et blik ned over to-dages programmet, der i alt rummer 17 sessions, springer Screen Digest-analytiker Richard Broughton i øjnene. Broughton møder op den 3. februar med inspiration for aktører med ansvar for forretningsudvikling indenfor IPTV, WebTV og Video-On-Demand, lover Claus Bülow .

Torben Rune, førende dansk teleanalytiker, har fingeren på pulsen om internettets tekniske formåen i fremtiden. Han har flere gange løftet pegefingeren omkring truslen for brud på netværks-neutraliteten, og bl.a. været på nakken af TDC i mange sammenhænge. Konferencen vil tage fat i emnet, hvorvidt udbyderne fristes til at censurere deres internettrafik, for at favorisere egne video/tv indholdstjenester? Der er ingen lovgivning på området.

Flere indlæg kredser om, hvad fire danske udbydere af IPTV tjenester har i støbeskeen, og deltagerne kan perspektivere præsentationerne med, hvad de hører fra den engelske analytiker.

Det vil også interessere mange, hvor langt BBC er med sine produktionsprocesser, når man tager højde for nye muligheder med IPTV.

DTT status
På andendagen fremhæver Claus Bülow indlægget fra tyskeren Sebastian Becker. Han er en efterspurgt europæisk analytiker af produkter og markedsføring af alle typer af betalings tv koncepter. Han koncentrerer sig i dette indlæg om hans viden om DTT kampagner og services over hele kloden. Dermed kan den danske indsats afstemmes med andres erfaringer. Bagefter møder gæsterne Torben Dan Pedersen, manden bag den danske DTT oplysningskampagne, der giver en statusrapport.

De to indlæg skal give deltagerne en føling med DTT nettets kommende betydning for det generelle udbud af digitalt tv, med fokus på hvordan brugerne oplever overgangen og mulighederne med det digitale sendenet, når man samtidig ser på de mange nye muligheder der er på vej med IPTV og WebTV, og bokse hvor det hele kombineres i hybride produkter.

Ny taler på konferencen er således franskmanden Benjamin Schwarz, der har stået bag opbygningen af IPTV tjenester for Orange, vil fremlægge case’s fra det meget dynamiske franske IPTV marked, hvor staten nu også er på vej til at ville tvinge teleoperatørerne til at lade alle interesserede IPTV leverandører tilbyde deres tjenester på den samme forbindelse.

"Såkaldte “over-hækken” leverancer afprøves således i Frankrig, hvor mange leverandører står i kø for at tilbyde tv og video, bare man har en god bredbåndsforbindelse. “Kommer en sådan udvikling til Danmark, bliver der jo totalt panik i alle de IPTV forretningsmodeller vi hidtil har set, både fra elselskaber og de store gamle teleselskaber,” siger Claus Bülow.

I Danmark satser Metronome Produtions nu på webtv med ansættelse af Morten Remmer, der også taler på konferencen, og også Jyske Banks foreløbige erfaringer med deres meget store satsning på at bygge en WebTV station gennemgås på konferencen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere