Ulovlige musiktjenester bliver blokeret

Ni tjenester, der bl.a. gør det muligt at ulovligt downloade musik fra Youtube, er nu dømt ulovlige og skal blokeres af internetudbydere.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

En ny dom ved Retten i Næstved har afgjort, at ni af de mest benyttede såkaldte stream ripping tjenester, der ”ripper” musikken fra musikvideoer, er ulovlige. Det oplyser Rettighedsalliancen i en pressemeddelelse.

Dermed skal de tjenesterne blokeres af de danske internetudbydere, og det kaldes en sejr for de danske musikrettighedshavere af Rettighedsalliancen.

”De ni tjenester havde flere hundrede tusinde besøg fra danske IP-adresser hver måned, og var derved en stor udfordring for rettighedshaverne i musikbranchen. Kendelsen betyder, at de danske internetudbydere skal blokere for tjenesterne, således de ikke længere kan tilgås fra danske IP-adresser,” skriver organisationen, der arbejder for at inddæmme piratkopiering for et bredt udsnit af rettighedshavere inden for bl.a. medie-, forlag-, musik- og tv-branchen.

Ifølge Rettighedsalliancen medvirker blokering af de ulovlige tjenester til, at trafikken til tjenesterne i gennemsnit falder med 75 pct. 

”Kendelsen viser, at blokeringer fortsat er et effektivt og fleksibelt redskab, der kan bremse flere slags ulovligt indhold. Ulovlig download og stream ripping er eksempler, men også distribution af ulovlig tv, litteratur, tekst, film og live begivenheder kan begrænses med blokeringer,” lyder det i meddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også